Der er kommet flere Uno varianter
januar 10, 2022

Uno kortspillet har fået flere nye familiemedlemmer

By admin

Uno er et af de mest populære kortspil for familier. Det er et spil, der er let at komme i gang med. Alle kan være med. Og så er det bare sjovt og simpelt. Med Uno er der underholdning til mange timer.

Uno

Uno er et kortspil, der oprindeligt kommer fra USA, men naturligvis også findes i en dansk version. Det spilles med specielt udviklet kort, men spillet er i virkeligheden som en variant af kortspillet Olsen med stort set de samme regler dog spillet med et almindeligt kortspil.

Uno reglerne

Uno er et spil med forholdsvis enkle regler, som alle kan lære ret hurtigt. Der findes kort i fire farver i et Uno spil. Røde, grønne, blå og gule kort er en del af de populære spil. Der indledes med at give syv kort til hver spiler, og det øverste kort i stakken med resten af kortene vendes for at spillet kan indledes. Så skal hver spiller skiftes smide et kort der matcher farven eller tallet på de kort, der er øverst i bunken. Det gælder om at komme af med alle sine kort.

Specialkort

Der findes en række specialkort i Uno, som kan bruges i forskellige situationer. Der findes blandt andet et kort, hvor man springer den næste spiller over, et kort der ændrer retning, jokerkort, hvor der kan vælges en ny farve at spille i. Der findes kort, hvor den næste i række skal trække et antal kort op.

Point

Hvis man spiller med en samlede stilling skal man efter hvert spil give point til de enkelte. Det gælder om at få færrest point. Helst nul point hvis man vinder spillet Man får point for de kort, man har tilbage, når vinderen har afsluttet spillet. Man får de værdier som kortene har. Men der desuden er forskellige pointtællingsmetoder, hvis man har specialkort tilbage, når spillet er slut.

Varianter af Uno

Der findes en række andre varianter af de normale regler for Uno. Blandt andet findes en lidt mere avanceret udgave, som hedder Uno Flip, hvor man bruger begge sider af kortene. Så der findes altså en række forskellige varianter af Uno.

Drukspil

Uno kan også spilles som et såkaldt drukspil. Altså hvor typisk unge skal drikke shots eller lignende ved specielle hændelser i spillet. Man kan blot følge de normale regler, og så ligge ind med ekstra regler, hvornår der skal drikkes. Men det kan også være sjovt at finde på en lille sjov ting som eksempelvis at der skal drikkes, når der kommer en 2’er. En super sjov leg, der blandt andet kan udføres før man evt. skal i byen.

Nye familiemedlemmer

Uno kan købes i stort set alle legetøjsbutikker både de fysiske og dem, der findes online. Spillet har dog de senere år fået nye familiemedlemmer i butikkerne. Blandt andet har Dungeons and Dragons de seneste år være populært, Spillet Partners er noget de fleste kan lide at spille, men generelt er brætspil blevet en ting, som familier og venner kan samles om og virkelig nyde. Der er ikke meget, der kan slå en hyggeaften med Uno eller dets familievenner.

Disclaimer