Derfor bør du overveje at få installeret jordvarme
Flere og flere danskere får øjnene op for, hvor vigtigt det er at udnytte energi og ressourcer på en etisk og miljøvenlig måde.
Oliefyr og gasfyr bliver i det store billede mindre og mindre populære, og mange finder nye og mere miljøvenlige måder at holde huset varmt.
Det er også af økonomiske grunde, at man kan vælge at finde en ny måde at varme boligen op på. Der kan være en hel række af fordele ved eksempelvis at benytte sig af jordvarme.
Sådan virker jordvarme
Man behøver ikke at have den store tekniske viden omkring jordvarme, for at kunne vurdere om det er noget der vil kunne fungere i boligen.
Men tager man beslutningen om, at et jordvarmeanlæg forekommer at være en god løsning at investere i, skal man selvfølgelig have en fagmand med til at foretage både dimensionering af anlægget samt selve installationen.
Et jordvarmeanlæg består i hovedtræk af to hovedkomponenter, hvilket er en nedgravet jordslange, og en varmepumpe som placeres på boligen.
Igennem hele året og især sommeren, samler jorden på den varme som solen giver. Den nedgravede slange og varmepumpen, gør det muligt at få varmen ind i din bolig.
De store fordele ved jordvarme er de lave driftsomkostninger, når først anlægget er etableret, samt det faktum, at et jordvarmeanlæg både kan bruges til rumopvarmning samt opvarmning af det varme vand, modsat eksempelvis luft-til-luft varmepumper, som kun kan anvendes til rumopvarmning.
Opnå store besparelser
Jordvarme er en grøn måde at opvarme huset på, og man kan på samme tid opnå store økonomiske besparelser.
Varmepumpen kan som sagt også give varmt vand til din bolig, så på denne måde slår anlægget to fluer med et smæk.
Undersøg om jordvarme er ideelt til din bolig – der er potentielt store fordele i at udskifte opvarmning med fossile brændstoffer som f.eks. olie og gas med jordvarme.
