januar 24, 2019

Hvad er backgammon?

By admin

Backgammon er et brætspil med terninger, som spilles af 2 personer, som hver har 15 brikker. Det gælder om at få sine brikker hjem og herefter få dem taget af spillebrættet. Den spiller, der først når dette, har vundet spillet.

Kan du godt lide at spille backgammon?

Så er du virkelig ikke den eneste! Heller ikke set gennem tiderne. Backgammon er nemlig et af verdens ældste spil, hvis det ikke er verdens ældste spil. Arkæologer har udgravet en spilleplade med de kendte trekanter i Mesopotamien; det område i verden vi i dag kender som Irak. Det er omkring 5000 år gammelt.

Er det rent held, når du vinder et spil backgammon?

Nej, backgammon er ikke udelukkende baseret på rent held og lykke, men heller ikke 100% et færdighedsspil på grund af terningernes indflydelse. Dygtighed vinder dog i længden over tilfældighed. Når terningerne er kastet, og du skal beslutte dig mellem flere mulige træk, vil der være et træk, som er lidt bedre og klogere end alle andre mulige træk. Og når den beslutning skal tages, kommer dygtigheden ind. På den måde kan en nybegynder godt være heldig at slå en garvet spiller, men set over tid bliver det sværere. I turneringer er det ofte også de samme spillere, som igen og igen formår at være med fremme og gentagne gange opnår gode placeringer.

Er backgammon for alle?

Heldigvis er backgammon for alle. Både børn og voksne kan have glæde af backgammon. Børn kan fra 6 årsalderen begynde at lære at spille backgammon. Backgammon er både til hygge og fritid, men spilles også som en seriøs sport, hvor der bliver tænkt over hvert enkelt træk. Siden 1967 har der været afholdt VM i backgammon og siden 1978 har det fast foregået i Monte Carlo. Seks danskere har formået at vinde titlen.

Disclaimer