august 15, 2019

Dans til guitar

By Kristina

Sommeren er ved at være forbi. Skolerne er startet her i sidste uge, og jeg har været på arbejde i mere end 10 dage efter en lang, dejlig ferie, som jeg nød i sommerhuset. Sammen med min mand og vores venner. Vi har haft besøg af venner på skift i sommerhuset. Og børnene har nydt at have nogle kammerater på besøg.

Udlandet

Normalt rejser vi ikke til udlandet i sommerferien, som mange andre mennesker gør. Vi synes simpelthen, at det er synd for os at miste 1 eller 2 uger af den danske sommer. Selvom den kan være kedelig – sådan vejrmæssigt – så synes vi alligevel, den er smuk. Og landskabet, som sommerhuset ligger i, er bakket med klitter ned til stranden. Det er både barskt og mildt – alt efter, hvordan den enkelte dags vejr udvikler sig.
Vi tager så en ferie i udlandet i efterårsferien. I oktober. Oftest til et sted, hvor vi ved, der er sol og lunt. Ikke nødvendigvis alt for varmt. Og så har vi altid en mission, når vi er på efterårsferie: Vi køber julegaverne til vennerne og deres børn der. Det er ret sjovt. Vi plejer at lave en liste med ting, vi tror, vi skal give dem. Så leder vi efter de ting på de lokale markeder og i de lokale forretninger. Det ender altid med, at vi finder en masse andre ting til dem end det, vi oprindeligt tænkte, de skulle have i julegave. I år har vi besluttet at tage til Spanien. Ned til det sydlige Spanien. Vi skal bo i Sevilla og lejer en bil dér. Vi vil gerne køre nogle ture og se hele egnen. Eventuelt også besøge Portugal i få dage. Jeg ved, der er et lagunelandskab i det sydlige Portugal nede ved Faro, som jeg gerne vil se. Så vidt jeg har læste mig til, så har de fået stablet et godt samarbejde med Spanien op omkring beskyttelse og administration af kystlinjerne der. Det kunne være spændende at høre mere om, hvordan det foregår.

Købe en guitar

Vi skal naturligvis også på julegaveindkøb. Helt sikkert bliver det noget med at købe kogebøger med spanske opskrifter til vores madglade veninde. Måske også nogle af de her håndmalede keramikfliser til ham vores gør-det-selv-ven, der altid fabler om nye fliser på sin køkkenvæg. Vi har læst, at der er en stor tradition for at producere dem i det sydlige Portugal. En akustisk guitar – i børnestørrelse – til vores lille drengs kammerat, som er meget musikalsk. Hans far er musiklærer, og barnet er allerede dygtig ved et klaver. Han er 8 år gammel. Spansk guitar musik, sådan noget med flamenco og den slags kunne være et tema til den familie. Musiklæreren kan få et par CD’er med flamenco og fado musik. Kastagnetter til hans kone. Så er den komplet! Vi når nok ikke at køre helt op til Barcelona, men vi kender nogle drenge, som vil blive glade for en fodbold t-shirt fra FC Barcelona. Mon ikke man kan købe dem i andre storbyer også? Det håber jeg.

Disclaimer