april 27, 2018

Puslespil er god hjernegymnastik

By admin

Leder du efter en sjov aktivitet, som samtidig styrker din hjerne, så skal du se nærmere på puslespil. Puslespil er nemlig rigtig god hjernegymnastik, da det virkelige sætter din hjerne på arbejde på mange fronter.

Du skal både bruge intuition, koncentration, genkendelse og meget mere, hvilket alt i alt stimulerer hjerne på en super god måde. Det kræver selvfølgelig, at du har valgt et tilstrækkeligt svært puslespil, da hjernen ellers ikke bliver udfordret så meget.

Undgå demens med hjernegymnastik

En af de mange fordele ved at holde hjernen i gang, er at det kan modvirke demens. Det har mange studier vist, og det er vigtigt du stimulerer hjernen på nye måder hele tiden. Det er nemlig de nye måder, at hjernen bliver udfordret, så den holder sig i gang og modvirker demens.

Så i nogle perioder kan du fokusere på puslespil, mens du i andre perioder kan spille skak eller lave kryds og tværs. Motoriske udfordringer stimulerer også hjernen, så dette er også vigtigt. Samtidig holder det kroppen i gang, så du klarer to ting på samme tid.

Nogle mennesker får demens i en tidlig alder, så det er med at starte tidligt med den vigtige stimulering af hjernen. Så gør du det også til en god vane, og det bliver herefter sjovt og en naturlig del af hverdagen. Du skal derfor ikke se det som en sur pligt, men nyde processen og det at lave puslespil, eller hvad du nu laver.

Puslespil udvikler børns hjerner

Det er dog ikke kun de ældre, som har god gavn af puslespil og andre former for stimulering af hjernen. Børns hjerner har også rigtigt godt af dette, og det er en vigtig del af deres hjerners udvikling.

Giv derfor børnene rig mulighed for at udvikle sig optimalt, ved at give dem det rette legetøj. Puslespil er et godt eksempel på dette, men andre brætspil er også gode. Ligeledes er det vigtigt med det rette motoriske legetøj, så barnet kan udvikle sig på dette område.

Forskerne kæder vores krop og hjerne sammen, så når vi lærer at kravle, så stimulerer det også andre centre i hjernen, som kan være med til at styrke indlæringen senere i livet. Derfor er motorik legetøj også blevet særdeles populært, og det anbefales af mange eksperter.

Skab hygge med puslespil

Noget af det vi danskere er gode til, det er vores hygge. Vi er faktisk verdenskendte for vores hygge, og der er skrevet flere bøger om den danske hygge. At lægge puslespil med familien er en af disse aktiviteter, som virkelig er indbegrebet af hygge.

Her kan man sidde hele familien og arbejde sammen om puslespillet, og så kan man selvfølgelig have lidt godt at spise samtidig. På denne måde bliver det hyggeligt for hele familien, og puslespil bliver en måde at være sammen.

Så er det jo bare ekstra rart, at det samtidig er med til at stimulere vores hjerner. Det er bare en bonus for den sjove leg, som det nu er at samle alle disse mange brikker til et flot mønster. Jo mere spændende og flot puslespil i har, jo sjovere er det desuden at samle.

 

Disclaimer