juni 6, 2021

Kan vi rejse til Grækenland?

By Kristina

Der er sket noget underligt. I den sidste tid er jeg blevet bombarderet med mails fra gamle bekendte og familiemedlemmer, jeg ikke har haft kontakt til i meget lang tid. Der er et fællestræk i alle mailene, jeg har modtaget (ud over, at de alle spørger mig om, hvordan det går!) De spørger alle sammen om, hvordan situationen er her i landet – om det er sikkert at rejse hertil. Jeg er bosat i Grækenland. Har boet her i rigtigt mange år. Jeg kender samfundet ud og ind. Og jeg har travlt med at skrive tilbage til alle. De får nogenlunde det samme svar.

Rejser til Grækenland

Jeg fortæller dem, at den græske stat har gjort – og gør – alt, hvad der står i dens magt, for at besøgende kan få en god sommerferie her i landet i år. Jeg fortæller dem, at rejser til Grækenland naturligvis skal ske med respekt for grækerne, og de sikkerhedsforanstaltninger her er. Det er sådan set ikke så mange.

Det her med at bære mundbind, når man er i det offentlige rum – og at holde afstand og bruge håndsprit er en del af hverdagen. Men det kender alle jo godt hjemmefra. Derudover er her ikke så mange restriktioner længere. Man kan gå på taverna. Man skal bare respektere og holde afstandene mellem bordene. Det kan betyde, at man ikke må flytte en stol om på den anden side af bordet, man sidder ved. Og man må ikke være udenfor efter kl. 00:30.Jeg mener, det er lidt det samme med for eksempel Paris.

Geniale og smukke strande

Jeg fortæller dem, at de sagtens kan tage på stranden og nyde dagen der. På de organiserede strande skal man naturligvis også respektere afstandene mellem parasollerne og drømmesengene, de stiller op. Og ja, jeg skriver til dem, at de er meget velkomne og gerne vil vise dem rundt, hvis deres vej kommer forbi min. Det fattige land har brug for alle de turister, der gerne vil komme.

Disclaimer