november 24, 2016

Er brætspil gået af mode?

By admin

Er brætspil gået af mode? Man kunne måske godt tro det, når man ser alle de forskellige muligheder, der findes inden for verdenen af elektroniske spil. Men sådan forholder det sig – heldigvis – slet ikke. Brætspillene er nemlig stadig populære og lever faktisk i allerbedste velgående.

Der er faktisk flere spil at vælge imellem, end der nogensinde har været – udvalget af spil er simpelthen enormt.

Og ikke bare er udvalget stort. Spillene bliver også købt – og spillet – i stor stil.

Vi kan altså med det amme godt afsløre svaret på vores spørgsmål. Brætspil er stadig populære – og det gælder både i skolerne, ude i familierne og når venner og bekendte mødes til en hyggelig stund.

Klassikerne går aldrig af mode

De klassiske spil så som f.eks. ludo, backgammon, skak etc. lever stadig i bedste velgående. Og når man ser på de spil man kan købe i dag, ser de i stor stil stadig ud, som de gjort for 40-50 år siden. De har ganske enkelt ikke ændret sig noget nævneværdigt.

Klassikerne er klassikere af en grund: Det er gode spil, som ganske enkelt ikke sådan lige går af mode.

Mange nye spil kommer til

Der kommer konstant en lind strøm af nye spil på markedet. Hvert eneste år ser vi både nyudviklinger af ældre spil samt en mængde helt nye spil. Og om nogle år vil nogle af disse spil måske have udviklet sig til selv at blive en del af klassikerne.

Mængden af nye spil er dog så stor, at de ikke alle overlever. Og mange af dem forsvinder løbende fra hylderne igen. Og om nogle få år er det nok de færreste, som vil kunne huske dem.

Men alene det faktum, at produktionen af nye spil er så stor, siger noget om den fortsatte interesse for brætspil. Den er nemlig nærmest større end nogensinde før.

Hvordan ser fremtiden ud for brætspillene?

Brætspillene forsvinder næppe inden for de kommende mange, mange år.

Interessen ser slet ikke ud til at dale for spillene og med den megen udvikling af nye spil, er det næsten helt sikkert, at nogle af disse nye spil også vil finde sig et publikum.

Så fremtiden for brætspillene ser fortsat lys ud.

 

Disclaimer